Industrieën : Energieindustrie

Energieindustrie (wind, steenkool, kernkracht, water, aardgas, stoom, biomassa)

De voortijdige en onnodige uitval van lagers kan in de Energie-industrie tot onnodige en ongeplande uitvaltijden, complicaties in onderhoud, en problemen op het gebied van veiligheid en milieu leiden.

Olielekkage en vervuiling (water, stof of andere vervuiling) zijn in de energie-industrie de meest voorkomende oorzaken voor lager uitval. Door Bearing Isolators toe te passen wordt het probleem opgelost. Bearing Isolators verhinderen dat stoffen als water, stuifas en kolenresten in de lagerhuizen binnendringen en garanderen daarmee dat er geen verontreiniging van het smeermiddel optreedt en de productieomgeving veilig en schoon blijft.

Bearing Isolators en Air Mizers® van Inpro/Seal garanderen een langere beschikbaarheid van uw apparatuur, omdat ze voor de lagers, die in ketelvoedingwaterpompen, ventilatoren, motoren, stoomturbines, tandwielkasten en vele andere soorten roterende equipement ingebouwd zijn, voor een unieke afdichting tegen binnendringen van verontreiniging en het verlies van smeerstoffen zorg dragen.

Enkele toepassingen: ketelvoedingwaterpompen, ventilatoren, motoren, stoomturbines, tandwielkasten, transportbanden.